Diensten

Roald Hans

Eigenaar

06 54 29 73 56

Specialisten in molenonderhoud, restauratie en renovatie

Naast molenonderhoud houden wij ons dagelijks bezig met de restauratie en renovatie van monumentale gebouwen en karakteristieke woonhuizen. Wij werken op locatie of vanuit onze timmerwerkplaats in Vriezenveen. In deze moderne, machinale werkplaats kunnen we al het denkbare maken. Van kasteelinterieur tot molenwieken, wij zien in elke vraag een uitdaging. Vaak werken we in opdracht van Natuurmonumenten, landgoedeigenaren, molenstichtingen, gemeenten of kerkbesturen.

Advies

Kunt u advies gebruiken of heeft u technische vragen? Wij denken graag met u mee. Naast de uitvoering kunnen wij een adviserende rol spelen bij uw traject.

Bewezen vakmanschap

Dat wij ons vak verstaan blijkt onder meer uit ons kwaliteitscertificaat. Sinds 2016 is Roald Hans erkend door de Stichting Certificering Restauratie voor de kwaliteitsregeling Kennis & Kunde. Wij zijn opgenomen in het register van de Stichting Certificering Restauratie en zijn daarmee één van de bouwbedrijven die bewezen kwaliteit heeft geleverd.

Sinds 2014 zijn wij ook een erkend leerbedrijf. We hopen zo een nieuwe generatie restauratie-timmermannen enthousiast te maken voor ons mooie en unieke vak.

Het restaureren van een monumentaal gebouw is een vak apart. Het vergt precisie en een brede kennis van oude bouwmaterialen en -technieken. Wij kunnen inmiddels wel zeggen dat we nergens meer van staan te kijken. We vertrouwen op onze ervaring, kennis en vindingrijkheid. De afgelopen jaren hebben we prachtige restauratieprojecten mogen uitvoeren bij monumentale boerderijen, landhuizen, kerken en kastelen. Of het nu gaat om de kozijnenreparatie van een landhuis, de restauratie van een kerktoren of herstel van het dakwerk van een rijksmonument, we werken altijd vanuit één gedachte: zoveel mogelijk van de authenticiteit in stand houden.

Onder renovatie verstaan wij het aanbrengen van een verbetering aan een monumentaal pand om het (woon)comfort te vergroten. Denk hierbij aan isolatie of het maken en plaatsen van een karakteristieke trap. Zonder concessies te doen aan de esthetiek en met respect voor de bouwstijl kunnen wij ook uw monumentaal pand of jaren dertig woning renoveren.

Bij de verbouw van een woning komt veel kijken. Soms kan het verstandig zijn een verbouwing uit te besteden aan vakmensen. Eén aanspreekpunt dat de bouw begeleidt, kan u een hoop rust geven. Of het nu om sloopwerk, timmerwerk, stucwerk, schilderwerk of installatiewerk gaat, wij coördineren en regelen alle werkzaamheden van de start tot aan de oplevering.

Uw pand wordt verbouwd door vakmensen met ervaring en specialistische kennis. Het timmerwerk voeren we uit in onze eigen, ambachtelijke werkplaats. Voor de overige werkzaamheden werken we samen met gecertificeerde en betrouwbare bouwpartners. Allemaal werken we met dezelfde passie aan hetzelfde doel: uw woonwensen realiseren tot uw droomwoning helemaal af is.

Een bijzonder pand verdient speciale aandacht. Wilt u een oude potstal ombouwen tot kantoor of een molenromp tot woonhuis? Ook als het gaat om herbestemmingen: wij weten er wel raad mee!

Wij hebben de ervaring en gespecialiseerde kennis die bij elk project noodzakelijk is, waardoor u er zeker van bent dat uw project in goede handen is. Wij hebben maar één doel voor ogen: wij willen uw plannen omzetten in een resultaat zoals u die voor ogen heeft.

We werken ook graag voor particulieren. Het renoveren van een monumentale boerderij of een mooie jaren dertig woning, we doen het graag! Het hoeft niet altijd een monument te zijn. De jaren dertig is een prachtige bouwstijl met veel oog voor detail. Daar kunnen we echt wat mee. We helpen huiseigenaren graag met het terugbrengen van oude elementen, waarbij we zoveel mogelijk authentiek materiaal handhaven.

Twentse vakwerkboerderij

De door ons uitgevoerde restauratie van deze mooie vakwerkboerderij heeft een prachtig eindresultaat! De combinatie van...

Bekijk dit prachtige project