Molenonderhoud

Van onderhoudswerk tot restauratieplan

Geen molen is dezelfde en dat maakt het werken aan dit bijzondere bouwwerk elke keer weer bijzonder. Met de theorie van molenaar en restauratiespecialist op zak bezitten we over een brede kennis die goed van pas komt bij het onderhouden en restaureren van molens.

We werken veelal voor molenstichtingen en gemeenten. Wij worden gevraagd voor grote restauraties, maar ook voor klein onderhoudswerk. Soms is dit vast onderhoud of betreft het een groot restauratieplan dat een half jaar in beslag neemt. Zowel met het staande als het gaande werk helpen we u graag weer jaren vooruit.

Sinds 2020 zijn we door de Stichting Certificering Restauratie gecertificeerd voor ons molenwerk, we mogen dus zeggen dat we Gecertificeerd Molenmaker zijn en daar zijn we best trots op! Tijdens deze procedure worden diverse gerealiseerde werken bezocht en beoordeeld. Hierbij wordt niet alleen de kwaliteit van het werk maar ook de keuzes in materiaalgebruik en wijze van uitvoering getoetst. Deze certificering wordt om het jaar opnieuw getoetst.

Plan uw onderhoud

Zoekt u een vakkundige molenmaker waar u van op aan kunt? Wij hebben alles in huis om uw molen het onderhoud te geven dat deze verdient. Voorkom erger en maak plannen voor onderhoud, zodat ook de volgende generaties kunnen blijven genieten van uw unieke molen.